Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 тайни техники за премахване на стреса за няколко седмици

06 юни 2024, 17:22 часа

Най-лесният начин да се отървете от стреса е да потушите негативните емоции в ранните етапи. Можете да направите това, като използвате шест прости техники, които са изключително ефективни в действие. Те не само ви позволяват да изпуснете парата, но и подобряват емоционалното ви състояние.

1. Контролирайте какво си казвате по време на стрес

Когато нивата на стрес са високи, човек постоянно прави грешки. По време на тях повечето хора реагират неправилно – наричат ​​се губещи и се упрекват за всяка грешка. Такова самобичуване води до още по-големи нива на безпокойство и загуба на сила.

Тук е по-добре да промените тактиката. Вместо да се обиждате, кажете: „Аз съм страхотен, преди това успях да се справя с всичко, ще го направя и сега“, и след това продължете към задачите.

Как да се справим със стреса на работното място

2. Починете си бързо

Най-лесният начин да намалите стреса е да си позволите да се отпуснете. След работа отидете на парти или ресторант с любимия човек. Изключете мобилния си телефон или го оставете вкъщи.

Посветете вечерта на себе си и любимия човек, а не на мисли за неща, които пречат на спокойния ви живот.

3. Спрете да ядете нездравословна храна

Ако изпитвате високо ниво на стрес, никога не трябва да се отдадете на нездравословна храна. Пържените храни, бързото хранене и закуските ще помогнат за емоционално притъпяване на душевната болка, но ще имат лош ефект върху самото тяло.

Лекар: Супер лесни начини за справяне със стреса в ежедневието

4. Подарете си малко сън

Също толкова ефективен начин за намаляване на стреса е здравият сън. Естествено, не всеки човек може да почива осем часа на ден. Ако трябва да ставате рано за работа, то поне си дайте една-две седмици почивка, за да натрупате сили. Тези дни си лягайте в 22:00-23:00 часа и ставайте в обичайното си време. След 14 дни тялото ще може да се „презареди“ и нивата на стрес значително ще намалеят.

5. Направете си информационен детокс

Най-лесният начин да намалите стреса е да се отървете от източника му. Най-често тревожността нараства заради случващото се по телефона – служебни съобщения, обаждания, неприятни новини, публикувани в социалните мрежи. Затова вземете правило: веднага щом се върнете у дома от работа, изключете Wi-Fi на мобилния си телефон и не го вдигайте до следващия ден. Бързо ще забележите как животът ви ще се промени, ако правите тази онлайн детоксикация всеки ден.

6. Намерете начин да изпуснете парата

Нивата ви на стрес ще спаднат доста бързо, ако намерите начин да изпуснете парата. Например, можете да отидете на стрелбище, силови бойни изкуства или фитнес клуб. Благодарение на физическата активност тревожността ще намалее сама.

Хобитата също помагат за намаляване на стреса. Намерете нещо, което обичате да правите, и го правете всяка вечер, докато спре да ви притеснява. В този случай стресът ще бъде потушен в зародиш и постепенно ще се неутрализира сам.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес