Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 грешки, които жените над 50 години допускат при боядисването на косата

06 март 2022, 13:55 часа

Всяка трета жена боядисва косата си. По-младите дами го правят в стремежа си да разнообразят своята визия, докато при по-възрастните водещо е желанието да прикрият сивата коса.

Но често резултатът е много далече от желания и боядисването единствено влошава ситуацията. Ето кои са най-често срещаните грешки, допускани от дамите над 50-годишна възраст.

Актуални техники за боядисване на косата

Грешка №1: Твърде скучен цвят на косата

Изборът на прекалено скучен цвят на косата обикновено добавя още няколко години към възрастта. Подобен ефект често се получава при наслояване на цветове един върху друг.

Грешка №2: Боядисване в естествения цвят на косата

Повечето дами, които са на възраст над 50 години, абсолютно погрешно считат, че трябва да боядисат косата си в цвета, който са имали на младини, за да изглеждат по-млади.

Как да изберем боя за коса

Но това е абсолютно погрешен подход, че тъй като с годините кожата става по-бледа и губи пигмента си. Съответно старият цвят на косата със сигурност няма да подхожда на нейния тен и единствено ще добави още няколко години към възрастта ви. По-добре е да заложите на по-светъл нюанс.

Грешка №3: Естествено сива коса

Сивите нюанси в косата са изключително актуални, но в случай, че не са естествени. Мерил Стрийп и Ема Томпсън са чудесен пример за красива естествена сива коса. Поне така изглежда. Всъщност има разлика между коса, която е загубила пигмента си и такава, която е с перфектни сиви отблясъци.

Лесни трикове да освежим тънката коса

Грешка №4: Класически кичури

Обикновено тънките обезцветени кичури изглеждат безжизнени. Косата би изглеждала много по-ефективно, ако цветовете в нея са с естествени преливания.

Грешка №5: Изрусяване на косата

Честото изрусяване изсушава косата прави нейното възстановяване невъзможно. Освен това сивата коса е по-груба и по-тънка. Затова тя не трябва често да се подлага на обезцветяване и други подобни агресивни методи. Не забравяйте да използвате маска, масло за коса, специални шампоани и балсами след боядисване.

Лъскава коса у дома – ето как

Важно: Статията е с информативна цел и не може да замести квалифицираното мнение на опитен фризьор или стилист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес