Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 съставки от кулинарията, които ще решат проблема със запотените стъкла в колата

13 ноември 2021, 07:18 часа

Есенно – зимният сезон категорично не се нрави на шофьорите. Едно от неприятните явления, успяващо да предизвика дискомфорт, е запотяването на стъклата в колата. Това, както вероятно знаете, се дължи на разликата в температурата на околния въздух и стъклата.

Съществуват обаче няколко трика, благодарение на които този проблем може да остане в миналото и при това без да се налага да инвестирате в покупката на каквито й да е било течности, предотвратяващи въпросното изпотяване на стъклата.

Ето как с тези натурални продукти забравяме за изпотяването на стъклата:

• Лимон;

Да, лимоните са едни от най-полезните плодове. Цитрусите са богати на витамин Ц и затова е необходимо да ги похапваме най-вече през зимния период от годината. Жълтият плод обаче има и друго полезно действие, за което може и да не сте чували преди.

Ако разрежете един лимон и потъркате прозорците с отрязаната страна, то ще забравите за неприятния конденз за дълго време.

Направете това и ще забравите за конденза по прозорците в колата

• Кафе;

Ароматно и тонизиращо, кафето има и други приложения, за които малцина знаят. То успява да попие излишната влага в купето на автомобила и да предотврати изпотяването на прозорците.

Нужно е да поставите шепа – две смляно кафе в найлонов плик с малък отвор. Не само, че ще се спасите от изпотяването на стъклата, но и ще си спечелите естествен ароматизатор.

• Сол.

Кой да предположи, че тази съставка от кулинарията служи не само за овкусяването на ястията, но и за справяне със запотените прозорци? Знаете, че солта поема влагата. За целта е нужно да разсипете в няколко хартиени пликове сол и да ги поставите в близост до прозорците. Колкото повече са пликовете със сол, толкова по-добри резултати ще има.

Онези от вас, които не са привърженици на всички тези „бабини” методи, могат да си закупят специални течности от магазина, които предотвратяват появата на конденз. Разбира се, нищо не ви пречи да пробвате и с тези 3 съставки, които навярно имате в кухнята.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес