Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 чаша топла вода сутрин ви пази от много болести!

01 октомври 2023, 12:44 часа

Не е новина, че водата е изключително полезна за нашия организъм. Така или иначе, по-голямата част от човешкото тяло е съставено от вода - около 70% от мускулите са вода, например. Ето защо е важно да консумирате достатъчно количество вода всеки ден, за да поддържате здравето си. Затова е добре да ползваме предимствата на топлата вода за организма.

Д-р Андреа Перейра ни информира за тези предимства. https://www.draandreanutrologia.com.br/post/os-benef%C3%ADcios-da-%C3%A1gua-quanto-quando-e-como-beb%C3%AA-la-para-ter-sa%C3%BAde-e-ainda-perder-peso

Топлата вода по принцип е много полезна за здравето като цяло и помага за храносмилането. Ето защо съществуват национални традиции, например, в китайската народна медицина, топла вода да се пие между различните хранения и на гладно, също сутрин; както и за детоксикация. Разбира се, в определени сезони, например в горещото лято, само мисълта за топла вода може да накара някои хора да се изпотят. Има обаче други, които твърдят, че когато се пие топла вода, дори и през лятото, има обратен ефект и освежава.

Какво ще се случи, ако пиете по една чаша топла вода сутрин на гладно?

Изпиването на чаша топла вода след хранене сутрин, също и на гладно, помага на храносмилателната система поради нейната температура и се предполага, че улеснява притока на кръв. Тъй като увеличава кръвообращението, помага за детоксикация на тялото. От друга страна, студената вода забавя работата на органите и кара мускулите да се свиват.

Китайската медицина твърди, че консумирането на топла вода не вреди на телесната температура, осигурявайки хармония и идеален баланс между двете основни природни начала „Ин“ и „Ян“ - следователно природната енергия „Ци“ също ще се намира в равновесие и баланс.

В древни времена, когато не е било толкова лесно да се затопли водата, болни хора, бременни жени и старци винаги са предпочитали да приемат водата топла. При това, такава вода, ако достигне по-висока температура – примерно, до ръба на поносимото, очевидно е подходящ начин за убиване на микроби и бактерии.

За да получите такива ползи, не е необходимо да пиете големи количества и винаги си струва да помните, че почти всичко в излишък е вредно.

Ако всяка вечер пиете топла вода с мед - това ще се случи с тялото ви!

Ала чаша гореща или топла вода, когато се събудите, кара тялото ви да работи по-добре. При това, един от начините да направите този навик по-приятен е да пиете топлата вода с лимон или чай през деня (по време на гладуване се препоръчва обикновена вода). По този начин вие се наслаждавате и на предимствата на вкусния и приятен чай. Важното е винаги да сме наясно с нуждите на нашето тяло и да го поддържаме хидратирано.

При това, консумацията на топла вода е нещо повече от просто историческо наследство на китайската култура и медицина – а може да допринесе за здравето на хората. Ето и още ползи в допълнение към изяснените по-горе: загуба на тегло, намаляване на менструални болки, детоксикация на организма, предотвратяване на преждевременното стареене, премахване на акне и пъпки. Във всеки случай, човек едва ли ще съжалява, ако стане фен на топлата вода в ежедневието си.

Обобщено казано, това са 10 предимства от пиене на топла вода.

1. Помага при болки в гърлото и запушен нос.

2. Отслабване.

3. Намалява менструалните болки.

4. Детоксикира тялото.

5. Предотвратява преждевременното стареене.

6. Премахва акне и пъпки.

7. Придава на косата жизненост и предпазва от пърхот.

8. Подобрява кръвообращението.

9. Подпомага храносмилането.

10 Решава проблеми със запек.

Внимание! Статията е само информативна и не предлага медицински инструкции. Не прибягвайте до самолечение и винаги търсете медик-специалист!

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес