Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 метода за бързо премахване на главоболието

26 август 2023, 12:31 часа

Голям брой хора са изправени пред факта, че при чести главоболия различни болкоуспокояващи изобщо не помагат. Главата може да боли от нервно напрежение, настинки и т.н. Понякога главоболието изненадва човек, когато наблизо няма аптеки или се появява толкова често, че не е безопасно да се използват различни лекарства.

Пациентите често са алергични към лекарства. В такива случаи трябва да се опитат безопасни лечения.

Когато те боли главата:

1. метод е здрав сън

Претоварването и липсата на сън са често срещани причини за главоболие. В този случай, разбира се, трябва да спите. По време на сън е препоръчително да отворите прозореца или предварително да проветрите стаята.

2. метод - масаж

Лекият масаж трябва да започне от челото и да премине към задната част на главата, след което да премине към ушите и шията.

Ако имате главоболие от жегата - ето как да се справите с него

3. метод - ароматерапия

Ароматът на лавандула помага за облекчаване на главоболието, релаксира и облекчава напрежението. Можете да използвате и ментово масло, като го втривате в скалпа за 10 минути.

4. метод - свеж въздух

Отлично средство за главоболие е чистият въздух, така че трябва да отворите прозорците по-широко и още по-добре да ходите. Като алтернатива можете да седнете на балкона или верандата.

5. метод - топла баня

Водните процедури облекчават спазматичните главоболия, както и облекчават напрежението във врата и главата. Необходимо е да се вземе топла вана с лимонов сок, морска сол, лавандула, етерично масло от мента или майорана.

6. метод - студен компрес

Студен компрес ще помогне за свиване на кръвоносните съдове, като по този начин ще намали главоболието. След като увиете няколко кубчета лед в кърпа, трябва да я държите отстрани на главата и на врата си за 10-15 минути.

7. метод – чаша вода

Главоболието често се появява поради недостатъчно количество течност в тялото. Чаша негазирана вода ще помогне за облекчаване на неприятните симптоми.

Събуждате се с главоболие - лекар разкри какви са причините за това

8. метод - топла храна

Нередовното хранене също може да причини главоболие, засягайки нивата на кръвната захар. Ето защо, когато се появи главоболие, трябва да ядете нещо горещо. Например каша или супа.

9. метод - легнете в пълна тишина за 10-15 минути

За да се отървете от неприятните симптоми или значително да ги намалите, трябва да легнете в пълна тишина за 10-15 минути, не забравяйте да затворите очи. В този случай не трябва да се прави абсолютно нищо.

10. метод - музика

Нежната и тиха музика ще отвлече вниманието от дискомфорта и ще намали главоболието. След като се настаните приятно, е желателно да слушате музика за 15-20 минути.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес