Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 лъжица от тази съставка замества яйцето в пържените кюфтета

16 октомври 2021, 09:29 часа

Пържените кюфтенца са харесвани от почти всеки българин. Те неслучайно успяват да намерят мястото си на нашенската трапеза. Домакините нямат нищо против да ги приготвят, тъй като за нула време вечерята е готова.

Макар малкото съставки, които участват при направата на кюфтета, понякога се случва да забравим някоя от тях. В случай, че не ви се намира яйце под ръка, ние ви предлагаме да се възползвате от следния трик.

С какво да заменим яйцето в каймата за кюфтета?

Знаете, че без яйце кюфтетата най-вероятно биха се разпаднали. То е онзи спояващ елемент, който придава форма и цялост на основния продукт, а именно каймата.

Ако обаче сте забравили да купите от магазина и нямате никакви намерения да зарязвате всичко в кухнята и да ходите повторно, предлагаме да се доверите на нишестето.

Става въпрос за картофеното нишесте, тъй като то е най-добре си хармонира с месо и кайма. Останалите два вида – царевично и оризово, са подходящи за добавка към сладкиши и тестени изделия.

Добавете към каймата лъжица – две картофено нишесте и ще останете безкрайно изненадани от крайния резултат. Кюфтенцата ще бъдат с перфектна форма и цялост. Освен това ще са също толкова вкусни, колкото обикновено.

Лесни рецепти за кюфтета

Дори да не ви се намира нишесте под ръка, можете набързо да настържете един картоф и отново ще спасите положението.

Бъдете креативни и никога не забравяйте онази малки трикове, благодарение на които ще успеете да се превърнете в перфектната домакиня!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес