Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки олимпийската титла: Новак Джокович изпраща най-слабия сезон в кариерата си

14 октомври 2024, 17:01 часа • 445 прочитания

Тази година легендарният сръбски тенисист Новак Джокович постигна целта на живота си, добавяйки олимпийската титла от Игрите в Париж в многобройната си колекция. Така той попълни "Златния шлем", който включва четирите турнира от Големия шлем и олимпийското злато. Но въпреки постигането на тази цел Ноле призна, че той ще изпрати 2024 година като една от най-слабите му години.  

Последният от "Голямата тройка" размишлява над бъдещето си в тениса

В неделя световният №1 Яник Синер победи Джокович във финала на Мастърс-а в Шанхай, като по този начин отложи рекордната 100-на титла на сърбина. Говорейки след поражението със 7-6(4), 6-3, Ноле заяви: "В сравнение с повечето ми сезони през цялата ми кариера този беше един от най-лошите ми по отношение на резултатите."

Той продължи: "Идва момент, в който няма да печеля повече шлемове и да играя на това високо ниво, което поддържам толкова много години подред. И това е нормално, доволен съм от златния си медал от Олимпийските игри, това беше основната ми цел за тази година."

Новак Джокович Париж 2024

Въпреки че претърпя поражение на финала, Джокович все пак беше доволен от цялостното си представяне в китайския мегаполис и настоя, че все още има какво да покаже на голямата сцена. 24-кратният носител на титли от Големия шлем спечели само един трофей през 2024 г., след като през миналата прибави седем в колекцията си.

След финала Джокович се обърна с мили думи към Федерер.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес