Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виктория Томова мачка в Швеция, Адриан Андреев се измъчи в Германия

11 юли 2023, 15:52 часа • 1300 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова постигна убедителна победа над Даря Семенистая от Латвия с 6-1, 6-4, за да се класира за 1/8-финалите на турнира на червени кортове от сериите WTA 125 в Бостад, Швеция.

Виктория Томова на 1/8-финал в Бостад

Томова, която е девета поставена в схемата на турнира, не срещна никакви трудности и си уреди мач срещу Хлое Паке от Франция, която е 178-а в световната ранглиста. С победата си над Семенистая българката завоюва 15 точки за световната ранглиста.

Виктория Томова

Адриан Андреев с победа на старта в Брауншвайг

Друг български тенисист - Адриан Андреев, записа трудна победа над французина Жофри Бланканьо с 6:4,3:6, 6:3 на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг, Германия. Родният тенисист се бори 2 часа и 47 минути, за да победи 163-ия в света Бланканьо и да се класира за втория кръг.

За да стигне до победата, Андреев се нуждаеше от цели пет мачбола. Българинът, който заема 210-о място в ранглистата, ще играе в следващия кръг срещу победителя от двойката Жауме Мунар - Аугуст Холмгрен. В понеделник пък Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес