Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вердаско и Фучович продължават към четвъртфиналите в София

07 февруари 2019, 16:24 часа • 2086 прочитания

Испанецът Фернандо Вердаско се класира за четвъртфиналите на София Оупън, след като победи миналогодишния финалист Мариуш Копил с 6-2, 4-6, 6-1 в мач от втория кръг на надпреварата.

Опитният испанец започна много уверено днешния двубой, като проби два пъти съперника си, за да вземе първата част с 6-2.

Във втория сет румънецът започна да сервира много солидно, като реализира пет аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

От своя страна Копил успя да вземе веднъж подаването на Вердаско и да вкара мача в решаващ трети сет. В него бившият номер 7 в света бе пълен господар на корта и стигна даде само един гейм на съперника си, за да затвори мача след час и 44 минути игра.

По този начин Вердаско се класира за четвъртфиналите, където ще срещне италианеца Матео Беретини, който вчера отстрани водача в схемата Карен Хачанов в три сета.

Вчера Вердаско даде само три гейма на 21-годишния български Александър Лазаров, докато в първия си мач Копил записа трисетова победа над носителя на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Напред продължава и унгарецът Мартон Фучович след победа над квалификанта Яник Маден със 7-6(3), 3-6, 6-4. За място на полуфиналите Фучович ще спори с четвъртия поставен Роберто Баустиста Агут.

Словакът Мартин Клижан продължи с традиционно силното си представяне в София и за трети път достигна четвъртфиналите след успех над Даниел Брандс от Германия със 7-6(5), 6-4.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес