Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ударът на сезона? Топ руски тенисист смая света с това изпълнение (ВИДЕО)

10 юли 2023, 16:54 часа • 5292 прочитания

Руският тенисист Андрей Рубльов постигна труден петсетов успех на "Уимбълдън" над Александър Бублик. Световният номер 7 можеше да приключи своята среща много по-рано, но представителят на Казахстан отрази два мачбола в четвъртата част. Все пак Рубльов проби в последния сет, за да достигне до 1/4-финалите, където очаква победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Хуберт Хуркач. Двубоят бе прекратен при солиден аванс в полза на сърбина.

"Ударът на сезона"

Именно в заключителните мигове от мача между руснака и Бублик зрителите в Лондон станаха свидетели на фамозно изпълнение. При 5:4 гейма и резултат 30:15 в своя полза, Андрей Рубльов доминираше в разиграването. Казахстанецът съумя да контрира с великолепен силен бекхенд по правата и изглеждаше, че ще сложи край на точката.

ОЩЕ: Развяха украинско знаме пред Андрей Рубльов, реакцията му бе уникална (ВИДЕО)

25-годишният московчанин обаче демонстрира прекрасен рефлекс и се хвърли на тревата, за да пласира невероятен печеливш удар, с който изненада не само публиката, а и своя противник. Мнозина тенис анализатори определиха отиграването като най-доброто на "Уимбълдън" от много години насам.

Коментарът на Рубльов

"Не знам дали отново ще изпитам това чувство. Да играеш на Централния корт на "Уимбълдън" пред всички тези зрители и да направиш такъв удар. Не знам колко пъти в живота си човек има такива моменти. Не знам как го направих, защото дори не видях как ударих топката", призна Рубльов в интервюто си след срещата.

ОЩЕ: Топ руски тенисист към Григор Димитров: Почти се влюбих в теб (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес