Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трима българи в действие на Sofia Open днес

27 септември 2022, 11:29 часа • 1669 прочитания

Феновете на тениса у нас ще могат да гледат на живо трима българи на Sofia Open днес, 27 септември. Втората ни ракета Димитър Кузманов започва участието си в турнира от сериите ATP 250 срещу французина Юго Умбер.

Световният №158, който ще бъде подкрепян от привържениците по трибуните, досега не е мерил сили с 24-годишния левичар, намиращ се на 110-о място в ранглистата. Мачът между двамата ще започне след 18 ч. на централния корт, като е предпоследен в програмата за деня на сингъл.

В игра днес ще е и българската двойка Александър Лазаров и Александър Донски. Те ще се изправят срещу французина Фабрис Мартен и пакистанеца Айсам Куреши в първи кръг от надпреварата. Двубоят е трети в програмата на централния корт – след срещата между Оскар Оте и Драгош Мъдъраш.

Вчера Александър Лазаров постигна първата си победа на ниво основна схема в ATP турнир. Световният №334 надигра Иржи Лехечка от Чехия (№74) със 7-5 6-3.

Междувременно Григор Димитров научи първия си съперник, срещу когото започва директно от втори кръг на надпреварата. Това е Иля Ивашка от Беларус, който отстрани на старта шведа Микаел Имер. Първата ни ракета и шампион от 2017 г. започва участието си на Sofia Open в сряда, 28 септември.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес