Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сънародник на Джокович го изхвърли от турнир в Босна (ВИДЕО)

21 април 2023, 22:31 часа • 2113 прочитания

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович отпадна от ATP 250 турнира в Баня Лука (Босна и Херцеговина), след като отстъпи на сънародника си Душан Лайович с 6-4, 7-6(6) в четвъртфинален сблъсък. Лайович записа най-голямата победа в кариерата си, след като се спечели най-важните точки в мача.

Лайович осъществи първия пробив в мача, след което спаси три точки за пробив и увеличи преднината си на 3-1. Джокович намали резултата, но след това пропиля още четири шанса за пробив и неговия опонент възстанови разликата от два гейма.

Въпреки това обаче световният №1 успя да отговори на предизвикателството и върна брейка, изравнявайки резултата при 4-4. Радостта на световния №1 обаче не продължи дълго. Лайович поведе след нов пробив, след което отрази три брейкпойнта и спечели подаването си за 6-4.

ОЩЕ: Григор Димитров - същински художник на клея (ВИДЕО)

Джокович спечели подаването си в началото на втория сет, но след това пропиля още три брейкбола и Лайович изравни. В хода на сета двамата пропуснаха по още няколко шанса за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него Джокович пропиля три поредни възможности да спечели сета и това му струваше много скъпо, тъй като Лайович приключи мача със серия от пет безответни точки за крайното 6-4, 7-6(6) след 2 часа и 23 минути на корта.

На полуфиналите Душан Лайович ще се изправи срещу Миомир Кецманович. Новак Джокович пък продължава подготовката си за Ролан Гарос, който започва на 28 май и ще продължи до 11 юни. Дотогава сърбинът се очаква да вземе участие в още няколко големи надпревари на клей.

Преди седмица Джокович допусна изненадващ обрат за загуба в Монте Карло (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес