Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стратегия: Рубльов отива в Стокхолм, за да попречи на Гришо да вземе точки (ВИДЕО)

12 октомври 2024, 16:20 часа • 1100 прочитания

Световният номер 6 в тениса Андрей Рубльов даде откровено интервю, в което призна за стратегия да участва на повече турнири до края на годината, за да попречи на преките си конкуренти да взимат повече точки. Причината са наближаващите Финали на ATP в Торино, където участие ще вземат само най-добрите 8 за годината.

Андрей Рубльов иска да затрудни Григор и останалите да вземат точки

Давайки интервю в Шанхай пред руска медия, Рубльов сподели следното: "Още не сме мислили за следващи турнири. Засега официално мога да потвърдя Шанхай, Базел, Париж. Ако нещата не вървят добре, със сигурност ще участвам на още няколко турнира. Не само за да взема повече точки, но и за да попреча на други да ги вземат."

"Не знам, играта става стратегическа на този етап. По-добре е да се включиш в турнир, за да може играчите зад теб да бъдат поставени по различен начин в схемата. По този начин им правиш живота малко по-труден", добави още Андрей Рубльов.

Григор е по петите на Рубльов

Един от основните конкуренти на Рубльов за място в Торино е и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Макар и да не го назова конкретно, Андрей Рубльов със сигурност смята Гришо за конкуренция, която опитва да елиминира стратегически - с участие на турнирите, където играе българинът. По този начин Рубльов прави по-труден жребия за Димитров.

Григор Димитров и Андрей Рубльов

Андрей Рубльов внезапно се включи в Стокхолм, където ще играе и Гришо

Именно такъв е случаят и с турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм, където Григор Димитров също ще играе. Андрей Рубльов първоначално не бе заявен за участие в Стокхолм, но впоследствие се включи в надпреварата, като ще бъде водач в схемата. Зад него е и деветият в света Каспер Рууд, който също се явява пряка конкуренция за топ 8. 

В класацията за Торино Рууд заема седмо място с 3805 точки, а Рубльов е осми с 3580. Те бяха изпреварени от Новак Джокович, който стигна до финала на Мастърса в Шанхай. Григор Димитров пък заема десето място в класацията за Торино с актив от 2935 точки, като пред него е и Алекс де Минор.

В Стокхолм можеше да играят двама българи при мъжете, но Адриан Андреев отпадна в квалификациите.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес