Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След оспорвана битка Григор Димитров отпадна от турнира в Австрия

30 октомври 2020, 23:28 часа • 6346 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс в три сета 6:7(3), 6:4, 3:6 на 1/4-финалите на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Българинът направи частичен обрат в резултата, но в последния сет допусна ранен пробив, който така и не успя да върне до края на двубоя.

В първата част и двамата тенисисти започнаха колебливо, като си размениха по два ранни пробива. В хода на сета Димитров и Еванс се пробиха по още веднъж, преди да се стигне до тайбрек, в който британският №1 имаше абсолютно превъзходство, осигурявайки си четири сетбола, като вторият бе успешно реализиран.

През втория сет Димитров вдигна нивото си на първи сервис, което значително му помогна за по-бързото спечелване на подаванията си. В същото време българинът започна сериозно да притиска британеца на негов сервис и успя да го пробие още в началото на сета, за да задържи тази преднина до края.

В третия сет обаче Еванс възстанови стабилността в играта си от първия сет и постигна ранен пробив, който му бе достатъчен за спечелването на двубоя. На 1/2-финалите Еванс ще се изправи срещу италианеца Лоренцо Сонего, който сензационно отстрани световния №1 Новак Джокович.

Повече за двубоя Григор Димитров - Даниел Еванс четете в SportLive.bg

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес