Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първата ни ракета Вики Томова се прицели в топ 50

09 юни 2024, 14:52 часа • 2809 прочитания

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова се прицели в топ 50 на световната ранглиста. Тя призна, че у дома се чувства много радостна и благодари на семейство си за безрезервната подкрепа. Най-добрата ни тенисистка говори и за бъдещето си участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

Вики Томова е готова ментално за топ 50

"Когато съм вкъщи, съм много радостна. Малко ми е писнало да спя по хотели, но няма как иначе. Друго си е у дома. Престоят в България ме зарежда. Ролята на семейството е от много голямо значение. То винаги ме подкрепя, въпреки трудните моменти. Баща ми ми напомня, че когато станах европейска шампионка на 14 г., винаги съм повтаряла, че искам да бъда №1. Това е адски трудна цел. При мен нещата стават по-малко по труден начин. Следвам си целите и нещата се получават", заяви Томова в интервю за БНТ.

ОЩЕ: Ига Швьонтек е родена за "Ролан Гарос": Полякинята мачка на финала (ВИДЕО)

Пас към миналото

Българката трупа самочувствие

"Доволна съм от 2024 г. В предишни сезони съм започвала по-бавно. Тази година определено играя по-добре и психически по-добре се чувствам. Победите, които направих в последните месеци, ми носят по-високо самочувствие. Мисля, че имам своите шансове срещу всеки. Абсолютно съм готова ментално за топ 50, имам много добри шансове. Тежко бе, когато бях на прага на топ 100, защото това е голяма крачка. След като влязох в топ 100 повярвах, че съм способна на повече", допълни тя.

Томова ще ходи в Париж

"Много съм щастлива, че успях да се класирам за Олимпийските игри. Усещането определено е специално. На всеки мечтата е да спечели медал, но ще видим кръг по кръг. Надявам се да се включа и в церемонията по откриването. Наблюдавам, че много деца са запалени. Много ме радва, че взимат пример от мен", завърши първата ни ракета.

ОЩЕ: За половин година: Григор Димитров заработи 7-цифрена сума от наградни фондове

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес