Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победа №1100 и безглутенова торта за рожденика Джокович (ВИДЕО)

23 май 2024, 11:53 часа • 1171 прочитания

Новак Джокович продължава участието си на турнира в Женева. В сряда сръбската ракета победи германеца Яник Ханфман в два сета, завършили 6-3, 6-3. Световният номер 1 изоставаше с 0:3 във втория сет на двубоя, но при този резултат вдигна оборотите и отстрани поставения под № 85 Ханфман.

Новак Джокович

Новак Джокович в топ 3 с най-много победи

Джокович, който е 24-кратен носител на титлата от Големия шлем, записа победа № 1100 в актива си, което го поставя на трето място във вечната ранглиста на тенисистите с най-много спечелени двубои. Пред него са само швейцарската легенда Роджър Федерер с 1251 победи и великият Джими Конърс – 1274.

Сръбската ракета навърши 37 години

Организаторите на турнира се бяха погрижили Ноле да не остане без торта за рожения си ден, и под възгласите на многобройната публика, скандираща „Честит рожден ден“, сръбската легенда вкуси от специално приготвената за него безглутенова торта. Джокович почерпи и всички на терена, между които и подавачите на топки и охраната.

Новак Джокович очаква съперника си на четвъртфинал в лицето на победителя от преустановения мач между Денис Шаповалов и Талон Грикспоор. Четвъртфиналът ще се играе днес от 17:00.

 ОЩЕ: Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес