Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиронкова също си тръгна от Рио, шокиращо Дел Потро изхвърли Джокович

08 август 2016, 07:37 часа • 2217 прочитания

България бързо се прости с всякакви надежди за нещо положително на олимпийския тенис турнир в Рио. След като в събота вечерта (6 август) Григор Димитров загуби бързо и безславно от Марин Чилич, най-добрата българска тенисистка Цветан Пиронкова последва примера на колегата си и отстъпи в крайно оспорван мач с младата германка Лаура Зигемунд - 6:1, 4:6, 2:6.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕТЪРПЯ ОГРОМНО УНИЖЕНИЕ НА ОЛИМПИАДАТА В РИО

Загубата на Цвети оставя по-горчив вкус, след убедителния първи сет в нейна полза. В него тя спаси три точки за пробив, след като беше повела с брейк за 2:0 и с втори пробив успя да си подпечата сета. За съжаление обаче, след като поведе с пробив за 2:1 във втория сет, Пиронкова допусна моментално връщане на пробива. При 5:4 Зигемунд най-сетне успя да подчини Цвети на неин сервис и нещата трябваше да се решат в трети сет. Там германката проби на нула за 2-0 в решаващия сет, само че Пиронкова се пребори за връщане на пробива и направи 2:2. Зигемунд обаче скоро си върна аванса и с три поредни гейма се откъсна с 5:2, а дори подпечата обрата с още един пробив за 6:2.

Безспорно обаче шокът на турнира беше представянето на Хуан-Мартин Дел Потро срещу световния номер едно Новак Джокович. В Лондон, преди четири години, аржентинецът игра със сърбина на малкия финал, за бронзовия медал, и го победи. Никой не очакваше, че това ще се повтори и в Рио, но то стана факт - след дълго отсъствие заради контузия в китката, след като откакто се е върнал, играе често подсечен бекхенд с една ръка и е по-лимитиран в избора си на удари, Дел Потро намери начин да подчини най-добрия тенисист в света - 7:6 (4), 7:6 (2).

В мача зрителите не видяха пробиви, но изумителните разигравания следваха едно след друго. Дел Потро напомни за най-добрите си дни с много мощ в играта си, а връх на представянето му беше вторият тайбрек, когато поведе с 5:0 точки след два поредни минипробива, а за финал на мача и мрежата помогна на развихрилия се аржентинец.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес