Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво се случи: Григор мачкаше, но изведнъж се срина и подари победата на Руне

10 юли 2023, 22:20 часа • 6204 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на Уимбълдън 2023 по особено болезнен начин, след като загуби от шестия в света Холгер Руне в мач, в който с нищо не остъпваше. Нещо повече - Гришо до голяма степен превъзхождаше датчанина, но се пропука в ключовите моменти, за да загуби след обрат с 6-3, 6-7(6), 6-7(4), 3-6.

Силният старт на Григор срещу Руне

Григор, който буквално унижи световния №10 Франсис Тиафо в предния кръг, започна уверено срещата и не позволи на Руне да го пробие. В края на първия сет българинът успя на свой ред да стигне до пробив, с който и да спечели частта.

ОЩЕ: Депресираната жертва на Гришо: Шокиран съм, ще боли дълго

Григор Димитров

Болезненият втори сет за Гришо

В началото на втория сет Гришо осъществи нов пробив и поведе в резултата, но Руне успя да върне пробива за 4:4. След това двамата тенисисти не успяха да се пробият и влязоха в тайбрек. Там Димитров успя да изравни от 4:6 до 6:6 точки, но след това Руне спечели с 6:8 точки.

Тайбрек реши и третия сет

Третата част не предложи нито един пробив - Григор играеше уверено и нямаше сериозни проблеми. В тайбрека обаче отново Руне се оказа по-съобразителен, за да спечели най-важните точки от сета и да поведе с 2:1 в общия резултат в мача.

Григор Димитров

Две последователни двойни грешки "пробиха" Гришо

В средата на четвъртия сет Григор бе пробит, след като допусна две последователни двойни грешки. При 5:3 Руне сервира за победата, а Гришо стигна до 30:30 точки, но датчанинът успя да си осигури мачбол и да го оползотвори, за да се класира за 1/4-финалите.

Григор в Големия шлем през 2023

Така участието на Григор Димитров на Уимбълдън 2023 приключи. До края на годината остава един турнир от Големия шлем - US Open. По-рано през годината Гришо стигна до 1/8-финал и на Ролан Гарос, както и на 1/16-финал на Australian Open. Най-силното класиране на Григор на Уимбълдън е полуфинал от 2014-а.

ОЩЕ: Григор уцели съперник право в слабините, реакцията му бе уникална (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес