Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ига Швьонтек е родена за "Ролан Гарос": Полякинята мачка на финала (ВИДЕО)

08 юни 2024, 19:07 часа • 3022 прочитания

Ига Швьонтек за пореден път доказа, че "Ролан Гарос" е нейният турнир! Във финала полякинята размаза 15-ата в света Джазмин Паолини с категоричното 2:0 (6:2, 6:1) за час и десет минути, за да триумфира за трети пореден и общо четвърти път в своята кариера на Откритото първенство по тенис на Франция.

Швьонтек влезе в историята на Ролан Гарос

В последните пет години водачката в ранглистата на ATP е тотален хегемон в Париж. Единствено през 2021-ва Барбора Крейчикова детронира Швьонтек, но 2020-а, 2022-ра, 2023-та и 2024-та нямаше кой да спре полякинята. Така тя стана и четвъртата тенисистка след американката Крис Евърт (7), германката Щефи Граф (6) и белгийката Жюстин Енен (4), която печели четири титли на най-престижния клей турнир в света в Оупън Ерата.

ОЩЕ: Алкарас стигна до първи финал на Ролан Гарос след 5-сетова битка с душманин на Гришо (ВИДЕО)

Номер 1 мачка на финала в Париж

Двубоят на корт "Сюзан Ланглен" във френската столица премина почти без никакви проблеми за Ига Швьонтек. Единствената изненада за водачката в световната ранглиста бе в самото начало. Тогава Паолини направи пробив за 2:1. Силите на италианката обаче не стигнаха за нищо повече.

След това полякинята спечели 10 поредни гейма, които ѝ осигуриха първия сет и солидна преднина във втория. Швьонтек бе безкомпромисна и с 6:1 затвори срещата.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес