Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор към Мъри: Това което направи ти, ще живее вечно!

11 януари 2019, 17:16 часа • 3815 прочитания

Редица бивши и настоящи тенисисти реагираха на емоционалната пресконференция на Анди Мъри. Българската звезда Григор Димитров е един от близките приятели на Анди Мъри сред тенисистите.

Хасковлията реагира емоционално в социалните мрежи след пресконференцията на британеца, на която  31-годишният Мъри обяви, че ще прекрати кариерата си.

Мъри страда от непрестанна болка в дясната тазобедрена става, като живее с нея в последните 20 месеца и именно тя е основната причина за оттеглянето му.

"Тенисът винаги ще стигне своя край за нас , но приятелствата остават за цял живот. Това, което ти направи за спорта, ще живее вечно.

Цялото обръщение на българина, вижте в sportlive.bg..

"Анди, не спирай да опитваш. Продължавай да се бориш. Мога да си представи твоята болка и тъга. Надявам се да превъзмогнеш това. Ти заслужаваш да се откажеш по собствено желание, когато това се случи. Обичаме те и искаме да те видим щастлив и здрав", написа емоционално в Twitter Хуан Мартин дел Потро.

"Свалям ти шапка, Анди Мъри. Ти си легенда. Постигна нереални резултати в брутална ера в тениса откъм конкуренция. Заслужаваш само уважение. Надявам се да завършиш кариерата си силен и здрав", написа бившият номер 1 Анди Родик.

Първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд заяви, че никога не може да достигне постиженията на сънародника му Анди Мъри. "Никой не е направил повече от теб за британския тенис и изглежда, че никой няма да го направи в продължение на много години. За мен ти бе вдъхновител и обект за подражание. Благодаря ти за всичко", написа Едмънд.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес