Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров върза геврек на Тийм и във втория сет се отказа

24 август 2022, 06:46 часа • 5201 прочитания

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна брилянтно звездния си дуел с Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм, размазвайки го в първия сет с 6:0, но след това му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втория сет при 2:4, пише БГНЕС.

Само 24 минути бяха необходими на топ ракетата ни, за да "върже" втори пореден "геврек" на шампиона от US Open 2020, след като същото направи и в третия сет на предишния им мач на Australian Open 2021.

За съжаление, внезапно при 2:3 гейма изоставане и 30-0 за съперника във втория сет Гришо извика физиотерапевт на корта, а при геймбола изобщо спря да играе. Само студена кърпа на врата на българина обаче беше поставена и въпреки че той се опита да се върне на сервис линията за подновяване на играта, се оказа, че не може да се държи на краката си. Така Димитров трябваше да приключи участието си в Уинстън Сейлъм по най-неприятния възможен начин и да остави въпросителни за здравословното си състояние само пет дни преди началото на US Open.

Димитров беше номер едно в схемата на турнира. Предишният път това беше в Дубай преди няколко години и тогава той загуби още в първия си мач от Малек Джазири след обрат - 1:2 сета.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес