Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров тръгна с победа на Australian Open 2022

18 януари 2022, 07:03 часа • 4561 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира с успех Australian Open. Българинът победи с 3:1 сета 142-рия в света Иржи Лехечка – 6:4, 4:6, 6:3, 7:5. Успехът срещу дебютанта в основна схема на турнир от Големия шлем не дойде лесно, но в крайна сметка е факт. Така в следващия кръг Григор чака победителя от мача Беноа Пер - Тиаго Монтейро, който към момента на пускане на материала се развива равностойно - сет на сет и 5:4 за Пер в третия, като Монтейро сервира за оставане в сета.

Първият сет беше решен от един пробив, в десетия гейм. Тогава Димитров най-после се възползва от липсата на опит на противника си и успя да пробие, след като Лехечка направи няколко грешки, явно повлиян от напрежението, че догонва и не трябва да допуска пропуски на свой сервис – 6:4.

Във втория сет отново имаше само един пробив – в седмия гейм, когато Григор направи двойна грешка на точка за пробив. Тогава и чехът беше по-агресивен, а играта му се получи. След това той удържа аванса си без особени драми на сервис – 4:6.

Сякаш по традиция, и третият сет беше решен от само един пробив – още във втория гейм. Тогава Димитров взе подаването на противника си на нула, а можеше да направи и втори пробив, за 4:0, но чехът се спаси. Това не оказа влияние за крайния резултат в сета – 6:3.

Оказалият се последен сет в мача също беше решен от само един пробив – в единадесетия гейм. Тогава Григор се възползва от втория си шанс и успя да си извоюва решителна преднина. В гейма, в който българинът трябваше да затвори мача, той беше изправен пред точка за пробив, но успя да спечели след обрат и при втория си мачбол - 7:5.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес