Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се завръща там, където започнаха големите успехи в ATP тура

18 септември 2024, 11:06 часа • 645 прочитания

Водещият тенисист на България Григор Димитров ще участва на много специален за него турнир - този от сериите ATP 250 в Стокхолм. Бългринът е подал заявка за надпреварата, става ясно от публикувания първоначален списък с участници.

Григор Димитров атакува нова титла в Стокхолм

Турнирът в Стокхолм ще се проведе от 14 до 20 октомври, като той е специален за Гришо, защото именно там българинът печели първата си титла на ниво ATP. Той вдигна трофея през 2013 година, когато на финала надви водача в схемата Давид Ферер в три сета.

Григор Димитров

Гришо е втори поставен на турнира в Стокхолм

Последното участие на Григор в Стокхолм бе през 2022-ра, когато отпадна още в първия кръг след загуба от Иржи Лехечка в три сета. Тогава българинът загуби последната част в тайбрек. Тази година той е вторият най-високо ранкиран участник след Каспър Рууд. 

Групата на осемте топ поставени допълват Томи Пол, Алексей Попирин, Николас Джари, Талън Грикспор, Брендън Накашима и Лучано Дардери. Сред участниците е и Матео Беретини, като освен това прави впечатление, че шампионът Гаел Монфис не е в списъка, пише БГНЕС.

Преди да се стигне до Стокхолм, Григор ще играе за Лейвър Къп, както и на турнирите от ATP в Азия. Той "загря" за предстоящите надпревари с демонстративен мач срещу Новак Джокович в София, а продължението на вечерта бе в столична дискотека с участието на Камелия (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес