Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се завръща там, където игра един от финалите си през 2024-а

28 октомври 2024, 17:26 часа • 448 прочитания

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров вече е сред заявените участници на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия през февруари. Организаторите на турнира се похвалиха, че 9-ият в света българин отново ще се завърне в Марсилия, където тази година достигна до финал.

Григор Димитров отново ще играе в Марсилия

Турнирът в Марсилия никога не е бил успешен за Григор, който имаше само една победа в първите си три участия. Тази година обаче българинът влезе в надпреварата в страхотна форма и успя да стигне до финала, където отстъпи на представителя на домакините Юго Умбер.

Григор Димитров

Ясни са първите три турнира в програмата на Гришо за 2025-а

Финалът в Марсилия бе един от четирите за Григор до момента през годината, като той стигна до последния мач и в Бризбън, Маями и Стокхолм, но само в австралийския град успя да вдигне титлата. Освен Димитров, за турнира в Марсилия са заявени Карен Хачанов, Юго Умбер и Артур Фис.

Макар и настоящият сезон да не е приключил, Димитров вече има ясна програма за догодина. Той ще стартира сезона с участие на турнира в Бризбън, който е в първите дни на месец януари, а след това ще участва и на Australian Open. След първия за годината турнир от Големия шлем Гришо ще се насочи към Марсилия.

Програма на Григор Димитров за 2025 година:

  • 29 декември - 5 януари: ATP 250 Бризбън
  • 12 януари - 26 януари: Australian Open
  • 10 февруари -16 февруари: ATP 250 Марсилия

ОЩЕ: Григор Димитров разбра името на първия си съперник на Мастърса в Париж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес