Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се прости с мечтата си за успех на Australian Open 2021

16 февруари 2021, 08:47 часа • 7787 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не успя да се възползва от отлична възможност за голям пробив на турнир от Големия шлем – Australian Open 2021. В четвъртфиналната фаза на състезанието Димитров се изправи срещу дебютанта в основна схема на такъв турнир Аслан Карацев и загуби с 1:3 сета (6:2, 4:6, 1:6, 2:6), след обрат и след като в хода на мача получи контузия, която видимо оказа влияние на развоя на срещата.

Първият сет тръгна лошо за Григор, който допусна пробив за 1:2 гейма след слабо представяне, но опитът на това ниво на българина спрямо този на руснака е несравнимо по-голям и това моментално си пролича. Димитров направи рибрейк за 2:2, след двойна грешка и непредизвикани на Карацев и това повлия много на самочувствието на руснака. Оттук насетне той не спечели нито един гейм повече в сета, главно заради прибързване и постоянни опити да играе агресивно от ситуации, в които това предполага висок процент на грешки.

И вторият сет почна с натиск от страна на Григор – Карацев трябваше да спасява точки за пробив, общо 7 в 2 поредни свои сервис гейма, но особено при 2:1 гейма за българина руснакът направи показно от сервис при 15:40 и не даде никакъв шанс, забивайки 3 аса и 1 жесток първи сервис, който нашето момче успя някак да върне, но остана в неизгодна позиция и за Карацев беше лесно да вземе точката. Това даде допълнително самочувствие на руснака и той успя да пробие за 3:2 гейма, но точно както в първия сет Григор моментално направи рибрейк, след като рисковата игра на Карацев доведе до двойна грешка при 9-тата точка за пробив в полза на Димитров в сета. Само че изходът на сета беше различен – при 4:4 гейма, Григор изпусна контрола и позволи нов пробив в сервиса си, което се оказа решаващо и Карацев спечели частта с 6:4.

Третият сет се превърна в кошмар – Григор почна да показва признаци на физически проблеми, а Карацев се възползва максимално и набързо спечели с 6:1 гейма, като накрая на сета българинът поиска медицински таймаут. По първоначална информация става въпрос за спазъм в областта на кръста.

Прекъсването не помогна на Григор – той вече беше загубил всякакъв ритъм и четвъртият сет стана протоколен – 6:2 за Карацев.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ МАЧА В SPORTLIVE.BG!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес