Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров с нов рекорд - поставен под номер 23 за турнир от Големия шлем

06 януари 2014, 09:49 часа • 23169 прочитания

Първата българска ракета Григор Димитров запази мястото си в световната ранглиста – 23-то място, което означава, че за пръв път в историята на мъжкия ни тенис ще имаме играч, който е поставен в номерата между 17 и 24 за турнир от Големия шлем. Това ще се случи на започващия точно след седмица Australian Open.

Поставянето под номер 23 означава, че ако Григор успешно достигне до трети кръг на турнира, той най-вероятно ще срещне противник, поставен в схемата в номерата между 9 и 16. Това към момента са Ришар Гаске, Жо-Вилфред Цонга, Милош Раонич, Томи Хаас, Николас Алмагро, Джон Иснър, Михаил Южни или Фабио Фонини.

За Григор Димитров това е четвърти пореден турнир от шлема, на който е сред поставените, а предишните три пъти бе в групата под номера от 25 до 32, което означаваше, че в трети кръг му предстоеше евентуална среща с тенисист от Топ 8. Сега ситуацията е по-различна и теоретично ще има по-лек жребий.

А кои са най-неприятните непоставени, които Топ 32 могат да срещнат още в първи кръг? Безспорно изпъкват имената на Лейтън Хюит, Марин Чилич, достигалият до полуфинал в турнира преди пет години Фернандо Вердаско, особено опасният на австралийска земя Бърнард Томич и винаги готовият да поднесе изненада Александър Долгополов, пише Tenniskafe.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес