Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров не загуби дори гейм и е във втората седмица на Australian Open

12 февруари 2021, 06:07 часа • 4325 прочитания

6:0, 1:0 и отказване - това е равносметката за Григор Димитров в мача му от третия кръг на тазгодишния Australian Open. Нашето момче игра с номер 16 в света Пабло Кареньо-Буста, който обаче не оказа никаква съпротива и се отказа в началото на втория сет.

Първият сет отиде в полза на Григор Димитров по разгромен начин – 6:0. Българинът успя да направи три пробива в тази част, като впечатление направи сеченият му бекхенд, който не отскача много на тази настилка и определено затрудни испанеца. Кареньо-Буста се и изнерви в средата на частта, като прибърза на няколко пъти и направи непредизвикани грешки. Всъщност испанецът можеше да се върне в играта на сета при 3:0 за Григор, когато имаше шанс да върне единият от двата пробива до момента, обаче не се справи.

Впечатление обаче направи и друго - че испанецът не сервираше по обичайния си начин. И след като Григор поведе с гейм и в началото на втория сет, Буста се отказа.

В следващия кръг Григор ще играе с тежък противник - победителят от мача между световния номер 3 Доминик Тийм и Ник Кирьос. Те играят по-късно днес. Какво е интересното по отношение на историята на сблъсъците и с двамата в кариерата на Григор - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес