Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Феноменален Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам (ВИДЕО)

17 февруари 2023, 16:59 часа • 5006 прочитания

Българската звезда в световния тенис Григор Димитров успя да победи 25-ия в ранглистата Алекс де Минор, за да се класира за 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. Хасковлията се наложи над австралийския тенисист с 6:3, 3:6, 7:6(6) за 2 часа и 33 минути игра.

В първия сет Гришо определено бе по-добрият. Той проби съперника си за 3:1 и успя да запази аванса, за да спечели с 6:3 само за 35 минути. За съжаление, българинът имаше кошмарно начало в следващия и изоставаше с 0:5. Той все пак успя да се върне частично, но в край на сметка загуби с 3:6.

Третата част бе изключително драматична. Двамата тенисисти си размениха по един пробив, за да се стигне до решаващия тайбрек. Зрителите по трибуните станаха свидетели на феноменални разигравания, но Гришо показа характер и надви Де Минор с 8:6 след прекрасна финална точка.

Най-добрият ни тенисист се класира за трети път в кариерата си на полуфиналите на турнира от категория АТР 500 в Ротердам. В предните си срещи Димитров успя да победи 10-ия в света Хуберт Хуркач и прегази Аслан Карацев. Хасковлията участва в надпреварата и на двойки, но снощи приключи участието си, след като заедно с Никола Маю загубиха от Кевин Кравиц и Тим Пюц. На полуфинала на сингъл Григор очаква победителя от срещата между Медведев и Оже-Алиасим. 

 

 

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес