Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ернест Гулбис си отмъсти на Григор Димитров

12 март 2014, 07:32 часа • 30296 прочитания

Григор Димитров пропусна отличен шанс да направи нещо запомнящо се на Мастърса в Индиън Уелс, след като загуби с пълен обрат от силно сервиращия латвиец Ернест Гулбис – 6:2, 1:6, 5:7.

Мачът беше трети за Григор с този противник в кариерата му и трети през годината, след като двамата играха в Ротердам и Акапулко. В Холандия Димитров загуби с 4:6, 6:7, а в Акапулко обърна развоя на срещата и спечели с 4:6, 7:6, 7:5.

Днешният мач започна обнадеждаващо за българина, който в първия сет „скри топката” на Гулбис. Димитров загуби само пет точки на свой сервис, а на свой ред проби два пъти латвиеца, като демонстрира много стабилен ретур. Всичко хубаво за Димитров обаче изчезна във втория сет – тогава Гулбис се развихри и за малко да завърти геврек на Григор, но той записа гейм на честта след като трябваше да спаси шанс за пробив.

В решителния трети сет и двамата показаха най-доброто от себе си. Григор пръв стигна до шанс за пробив след невероятна игра в защита, но Гулбис се спаси с ас. Последваха два шанса на латвиеца при 2:2, но той не издържа в разиграванията. И отново, на свой ред, Григор имаше шанс да пробие, но за съжаление сервисът на латвиеца пак сработи в решаващия момент.

При 5:5 гейма всичко свърши – 15:40 за Гулбис, Григор се спаси при първия шанс за пробив след смела игра, но след това Гулбис реши нещата след печеливш бекхенд. Последва гейм на нула за латвиеца, който продължава в турнира.

Представянето на Григор ще му позволи да остане на 16-то място, ако Гулбис не спечели титлата или ако Кевин Андрерсън не стигне до полуфинал.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес