Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добър жребий за Григор Димитров в Стокхолм! Пътят към титлата е по силите на Гришо

12 октомври 2024, 16:50 часа • 2352 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров научи жребия за предстоящия турнир от сериите ATP 250 в Стокхолм. Гришо е поставен под номер 3 в схемата и очаквано попадна в половината на водача Андрей Рубльов, но въпреки това българинът изтегли добър жребий с напълно преодолими съперници.

Жребият на Григор Димитров за ATP 250 Стокхолм

Тъй като е поставен под номер 3, Гришо започва надпреварата директно от втория кръг, който се явава 1/8-финал. Там българинът ще срещне победителя от срещата Сумит Нагал - Куентин Халис. На 1/4-финалите Димитров може да срещне финалиста в Големия шлем от 2021-ва Матео Беретини, който понастоящем е 44-ти в света.

Матео Беретини

Матео Беретини и Андрей Рубльов в половината на Гришо

На 1/2-финалите Григор Димитров потенциално може да срещне Андрей Рубльов, който се включи в последния момент за турнира в Стокхолм. Руснакът в прав текст призна, че участието му на турнири е стратегическо спрямо преките му конкуренти за Финалите на ATP в Торино, тъй като иска да им попречи да вземат повече точки.

Такъв конкурент несъмнено е и Григор Димитров, който е зад Рубльов в класацията за Торино, но пък победи руснака на US Open. Ако Гришо успее да премине през Рубльов (или друг опонент на 1/2-финалите), той ще си уреди място на финала, където потенциалният най-високо ранкиран опонент е Каспър Рууд.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес