Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович е аут от US Open - ще се възползва ли Григор Димитров? (ВИДЕО)

31 август 2024, 10:09 часа • 2650 прочитания

Още в трети кръг на US Open сръбската тенис легенда Новак Джокович, актуален шампион в турнира, напусна надпреварата. Той игра слабо, а се изправи срещу много опасен съперник - шампионът от Монреал Алексей Попирин. Сърбинът загуби с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 след цели 14 двойни грешки.

Световният номер 2 реализира само 4 от 16-те си възможности за пробив, с което улесни задачата на Попирин. Джокович е втората голяма жертва в турнира след като и Карлос Алкарас, който спечели "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" тази година, отпадна във втори кръг.

Отпадането на Джокович дава сериозен шанс за Григор Димитров, тъй като двамата можеха да играят на четвъртфинал - но българинът има много сериозен съперник на осминафинал. Евентуален полуфинал пък би бил с някой измежду Александър Зверев и Каспър Рууд, докато световният номер едно Яник Синер и Даниил Медведев са в другата половина на схемата и само един от тях потенциално би могъл да играе с Григор, чак на финал: Григор Димитров продължава да гази на US Open! Чака свой приятел на 1/8-финалите (ВИДЕО)

Преди това във втория кръг на състезанието Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия елиминира един от другите фаворити Карлос Алкарас.

"Изключително съм щастлив. На Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън не се възползвах от шансовете си среу Джокович, но днес беше различно. Играх наистина добър тенис. Около 15 пъти съм стигал до третия кръг в турнирите от Големия шлем и все не успявах да го прескоча, а сега го направих срещу най-добрия тенисист за всички времена, което е невероятно", коментира след двубоя развълнуваният Попирин, който остави в статистиката 50 уинъра и също толкова непредизвикани грешки, предаде БТА.

Подробности за победата на австралиеца Попирин: Сензация на US Open! Неузнаваем Джокович с рекордно отпадане и счупена мечта

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес