Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри се сбогува с тениса: И без това никога не съм харесвал този спорт

02 август 2024, 11:53 часа • 1041 прочитания

Великата кариера на легендарния Анди Мъри приключи в четвъртък на корт "Сюзън Ленглен", когато Мъри и Дан Евънс бяха победени от америкаското дуо Тейлър Фриц и Томи Пол в надпреварата на двойки на Олимпийските игри в Париж. 37-годишният тенисист ще бъде запомнен с кариера, изпълнена с исторически постижения, които постигна срещу някои от най-добрите играчи в историята на тениса.

Краят на една ера: Анди Мъри сложи край в Париж

Малко след поражението Мъри се включи в социалните мрежи, за да омаловажи закачливо спорта, от който си тръгва. "Така или иначе никога не съм харесвал тениса", написа Мъри в публикация в X. Това не беше единствената стъпка, която Мъри предприе. Той също така промени биографията на профила си от "Играя тенис" на "Играх тенис".

На 23 юли, само три дни преди церемонията по откриването, Мъри обяви, че Игрите в Париж ще бъдат последното му състезание. През цялата си кариера 37-годишният играч се е сблъсквал с множество контузии. Съвсем наскоро, на 22 юни, той претърпя операция за отстраняване на киста на гръбначния стълб, заради която загуби контрол и сила в десния си крак.

 Анди Мъри

Анди Мъри беше сила в ерата, в която иначе властваха Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, като спечели три Големи шлема в периода 2012-2016 г. През 2013 г. той стана първият британски шампион на сингъл при мъжете на Уимбълдън от 77 години насам. Отличава се и на Олимпийските игри, като печели златен медал на игрите в Лондон през 2012 г. и Рио де Жанейро през 2016 г.

ОЩЕ: Преди 1/2-финала на Игрите в Парж: Джокович на нокти заради оперираното си коляно

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес