Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отвориха за движение прохода “Боаза” край Търговище

28 октомври 2015, 12:44 часа • 3514 прочитания

Отвориха за движение прохода Боаза край Търговище. Това информираха от сектор “Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР.

Движението в двете посоки по трасето, което е част от главния път София-Варна, е възстановено от 12 часа днес. Ремонтните дейности на мястото, които започнаха през месец май, вече са приключили, допълва Topnovini.bg.

По 9-километровото трасе беше извършено обрушване на ската и полагане на предпазна мрежа, ремонтирани са отводнителните съоръжения и целият участък е с нов асфалт, като беше положена специална зърнеста настилка за по-голяма устойчивост.

Стойността на ремонтните работи надхвърля 18 милиона лева.

Припомняме, че докато течеше строителството, движението в посока София беше пренасочено по обходен маршрут през селата Лиляк, Пайдушко и Божурка, а в посока Варна трафикът беше в едната лента без отбиване.

От пътна полиция апелират водачите на моторни превозни средства да спазват стриктно въведените там ограничения на скоростта и им напомнят, че в този проход има три участъка с концентрация на пътно-транспортни произшествия, които са обозначени със съответната сигнализация.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес