Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Казанлък има специално звено заради незаконната сеч

16 февруари 2015, 16:51 часа • 8559 прочитания

Заради незаконната сеч в на територията на община Казанлък, от два месеца Държавното горско стопанство - Казанлък е създало специално звено за охрана, снабдено с автомобил, стоп-палки, сигнални лампи. Звеното е създадено с цел мобилност, работи по график съгласуван с ръководството на МВР в Казанлък и при необходимост звеното ще реагира спешно на всеки един подаден сигнал. Това обясни директорът на стопанството инж. Тошо Петров, цитиран от Агенция "Фокус".

Във всяка част на денонощието зам.-кметът по строителството на Казанлък, отговарящ за общинските гори и зам.- кметът по общинска собственост упражняват съдействие на полицейските патрули.

"С наредбата от миналата година регламентирахме цялостна процедура за конфискуване на средствата, с които се добива незаконно дървесина. Сключихме договор с Кооперацията в село Овощник, където конфискуваните средства, животни и дървесина се охраняват и стопанисват до провеждането на търг и продажбата им, ако съответното лице не си е платило наложените актове“, коментира кметът на града Галина Стоянова. Кметът подчерта, че има чувствителен ефект. Проведени са доста търгове, на които самите нарушители се явяват и си закупуват животните и каруците.

В днешната среща за незаконната сеч взеха участие и кметовете на град Крън и на селата Горно Черковище, Средногорово, Розово и Кънчево, представител на Прокуратурата и на РУ Полиция – Казанлък.

В Районна прокуратура – Казанлък са образувани 107 преписки за незаконно добиване на дървесина, 6 лица са с осъдителни присъди, с наложени финансови санкции, а 2 с осъдителна санкция "задържане".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес