Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Примабалерината на Старозагорската опера с отличие от министъра на културата

29 май 2019, 09:35 часа • 5242 прочитания

С грамота за творчески постижения и по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отличена примабалерината на Старозагорската опера Анелия Димитрова. Отличието ѝ беше връчено вчера от министъра на културата Боил Банов, по време на церемонията за връчването на традиционните награди за 24 май, с които се отличават творци и артисти за приноса им в развитието на българската култура и духовност.

„Наистина е голяма радост за нас - и за колегите ми зам.-министри, и за цялото министерство. Много хора го казаха и това е вярно - почитаме всички региони, почитаме и малките населени места, следим какво се случва и за нас това е въпрос на чест. Гордеем се с тази политика“, заяви министър Банов по време на церемонията.

Миналата година родената през 1989 г. в Стара Загора Анелия Димитрова спечели “Кристалната лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Класик FM радио в категорията “Млад изпълнител” за 2018 година за ролята си на Демна в спектакъла на Държавна опера - Стара Загора, “Нестинарка”.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес