Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От понеделник започва ремонт на бул. "Никола Петков" в Казанлък

08 октомври 2021, 18:40 часа • 3224 прочитания

Във връзка с начало на ремонтни дейности по бул.“Никола Петков“ в Казанлък от понеделник, 11 октомври, западната лента на западното платно ще бъде затворена. Движението посока север – юг ще се извършва по източната лента на западното платно.

Тази временна организация на движението се въвежда от бул.“Княз Александър Батенберг“ до ул.“Тракия“. Община Казанлък започва реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък.

Предвижда се рехабилитация на платното за движение с прилежащите тротоари на следните участъци:

• Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.

• Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

• Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка. Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север - юг около гр. Казанлък. Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да бъде изградена цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

Настоящият проект се разработва и ще се изпълни със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, във връзка с реализация на проект „Интегриран на градски транспорт на град Казанлък – Етап 2“ Административен договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.024-0004-C01 от 04.08.2020 г., по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура за директно предоставяне BG16RFOP001-1.024 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес