Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Областният управител на Стара Загора оспори продажбата на лагера в Равда

17 април 2019, 15:11 часа • 7747 прочитания

След като осем пъти не успя да продаде бившия пионерски лагер в с. Равда, общинският съвет в Казанлък свали началната му тръжна цена от 980 000 лева без ДДС. В законовия срок обаче решението на старейшините е обжалвано пред административния съд в Стара Загора от областния управител с молба да се отмени заради противоречие с материални разпоредби на Закона за общинската собственост. Докато съдът реши спора, поне няколко месеца, имотът не може да се продава.

Общински съветници от Казанлък, кметът Галина Стоянова и главният архитект на града ще се срещнат с кмета и главния архитект на Несебър за съдействие по разпореждането с имота, който Града на розите придоби през декември миналата година. Председателският съвет има идея теренът да се предостави на инвеститор, а за това община Казанлък да придобие реални обекти - жилища, хотелска част или други.

Имотът в Несебър е земята от 5 декара под бунгалата на общината, която беше държавна собственост (на Агенцията по горите). 20 години продължават безуспешните опити за решаване на казуса между общините Казанлък и Несебър, Агенцията по горите и Министерството на земеделието, храните и горите. След като Града на розите стана собственик и на земята, кметът Галина Стоянова изрази намерения да се обяви конкурс за изграждане на нова сграда в курортния град. Още тогава тя каза, че за реализацията на тази идея от полза би била и успешната продажба на лагера в Равда.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес