Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надграждат детска градина "Камбанка" в Мъглиж

23 август 2021, 13:39 часа • 3938 прочитания

Първа копка за пристрояване на двуетажен корпус на ОДЗ „Камбанка“ в Мъглиж направи днес кметът Душо Гавазов след като необходимите за това средства бяха отпуснати от Министерството на образованието и науката. В проекта е включено и изграждане на прилежащата инфраструктура.

За изпълнител след проведена процедура по възлагане е избрана фирмата „Елит-Монтаж“ ЕООД, чиято оферта е на стойност 598 436 лв. с ДДС.

Дейностите по проекта обхващат строително-монтажни работи по изграждане на пристройка на два етажа, която да съдържа нови два модула, всеки от които е предназначен за една група деца от 21 деца. 

600 000 лева безвъзмездна финансова помощ са осигурени по програмата на министерството  „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища (2020-2022 г.), модул 1 –„Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“ – уточняват от местната администрация.

Основната цел на проекта е осигуряване на равен достъп за всички деца от 4-годишна възраст до предучилищно образование в общинската детска градина в Мъглиж. По този начин ще бъде преодолян недостигът на места в детското заведение, ще се осигури здравословна физическа среда за децата, както и възможност да получават предучилищното си образование в близост до тяхното местоживеене.

„Пристрояването на детска градина „Камбанка“ гр. Мъглиж бе един от ангажиментите в предизборната програма на Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов“, уточняват от общината.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес