Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Музейните обекти в Стара Загора преминават на лятно работно време

30 юни 2020, 17:24 часа • 1845 прочитания

С началото на активния туристически сезон от 1 юли се променя работното време на Туристическия информационен център, музейните обекти, галериите и туристическите забележителности в Стара Загора.

Туристическият информационен център ще работи всеки делничен ден от 9 до 18 часа, а в събота и неделя от 9:30 до 18 часа. Регионален исторически музей - Стара Загора, Музей „Неолитни жилища“, Късноантичната мозайка от частен римски дом (IV в.) на бул. „Ген Столетов“ 117, Архитектурният комплекс „Музей на религиите“, Музей „Литературна Стара Загора“, Къща музей „Гео Милев“ и Художествена галерия - Стара Загора, ще приемат посетители от вторник до неделя, от 10 до 18 часа и ще почиват в понеделник.
Късноантичната обществена сграда с мозайки (IV-VI в.) на ул. „Св. Княз Борис“ 81 (в сутерена на Централна поща) ще може да се посещава от понеделник до петък, от 7:30 до 19 часа, а в събота от  8:30 до 13:30 часа, почивен ден - неделя. 

Музеен обект „Хилендарски метох” и Къща музей “Градски бит ХІХ в.” ще могат да се посещават само с предварителна заявка в Регионалния исторически музей. 

В посочените културни центрове и музейни обекти  е създадена организация за посещение при спазване на всички противоепидемични мерки. Носенето на защитни маски в закритите помещения е задължително.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес