Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младите съветници на Стара Загора полагат клетва на 12 октомври

11 октомври 2018, 10:01 часа • 972 прочитания

Членовете на 22-рия Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора мандат 2018 – 2019 година ще положат клетва на тържествена сесия в Деня на българската община, 12 октомври. На първото си заседание те ще се запознаят с дейността на предшествениците си от мандат 2017 – 2018 година, ще утвърдят броя на постоянните комисии и наименованието им и ще определят основните насоки, цели и инициативи в дейността си.

Преди да започнат работа младите общински съветници ще  поднесат цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков – първия кмет на Стара Загора след Освобождението на България.

Кметът на Млада Загора Никола Чакалов, председателят на МОС Динко Колев, Патрисия Желева, досегашен кмет на Млада Загора, и част от младите съветници ще се срещнат с Таньо Брайков, председател на Общински съвет – Стара Загора.
В работата на тържествената сесия ще вземат участие и членовете на  Общински съвет на децата.

Младежкият общински съвет е форма на младежко самоуправление и участие на младите хора в обществения живот на Стара Загора. От 1996 г. проектът, създаден и подкрепен от Община Стара Загора, дава възможност на младежите от ученическата общност да добиват и показват организационен опит в работа с различни институции. От 2000 г. е организация със своя структура и устав и е изградила авторитет сред сродни организации в страната и чужбина.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес