Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мащабна кампания срещу просията стартира в Казанлък

01 октомври 2024, 10:34 часа • 387 прочитания

Нова мащабна кампания, насочена срещу просията, започва от днес в Казанлък. Това съобщиха за БТА организаторите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

Дългосрочно

Кампанията ще продължи дългосрочно. Целта на инициативата е да се обърне внимание на обществото върху този сериозен проблем и да се достигне до всеки гражданин, като ги насърчим да бъдат активни и отговорни, посочиха от комисията.

Още: Френски съд разреши на хората да просят

Криминален феномен

Просията, особено сред малолетните, представлява не само социален, но и криминален феномен. Често децата са принуждавани да просят, което излага тяхната сигурност и бъдеще на риск. Кампанията ще се стреми да информира хората за тези опасности и ще ги призове да сигнализират на компетентните органи при всяко съмнение или забелязано просещо дете, коментираха организаторите, предаде БТА.

Бдителност

От МКБППМН призоваха всички жители на града да бъдат бдителни и да не остават безучастни към този сериозен обществен проблем, и отбелязаха, че всеки подаден сигнал може да помогне за предотвратяване на бъдещи злоупотреби и да гарантира сигурността на най-уязвимите членове на обществото. 

Още: Ето как работи мафиотската схема с просията в Бургас

Кампанията се осъществява съвместно с Община Казанлък.

Конституционният съд обяви, че безделничеството, проституцията и просията не са престъпления

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес