Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова пристигна с автобус в Стара Загора, който закъсня

05 ноември 2018, 14:03 часа • 1902 прочитания

Да помогне за решаването на проблем с транспорта до Стара Загора на три села поиска от омбудсмана Мая Манолова жена на автогарата в Града на липите. От Сърневец и Найденово, община Братя Даскалови, и Средногорово, община Казанлък, трудно се пътува до областния център заради липсата на удобен транспорт.

Манолова днес пристигна със закъснение от около 15 минути в Стара Загора с автобус на обществения транспорт. Омбудсманът сподели пред медиите, че пътуването е минало добре, а хората от автобуса са поставили пред нея проблеми, свързани с обществения транспорт, с БДЖ и с нискотарифните пътувания със самолети. Тя благодари на организаторите, че са променили часа на събитието, за да успее да дойде. Днес тя присъства на обявяването на първия "млад омбудсман в страната". Инициатива за неговия избор е на обществения посредник на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова, а на конкурса се явиха 20 двойки ученици от старозагорски училища.

Утре Мая Манолова ще направи мобилна приемна във влака София - Варна. В Стара Загора тя заяви, че обмисля да предложи на всички на високи позиции в страната да слязат от служебните си автомобили и да ползват обществения транспорт като нея.

Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов предложи с бюджета за 2019 г. да отпадне правото на обществения защитник да ползва кола и шофьор на Национална служба "Охрана". 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес