Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Информационната кампания за парк "Пирин" започва от Стара Загора и Казанлък

23 октомври 2018, 07:50 часа • 763 прочитания

Тома Белев и Петко Ковачев ще посетят Къщата на архитекта в Стара Загора във вторник (23 октомври) във връзка с информационната кампания в защита на Национален парк "Пирин", по която от следващата седмица започват да работят експерти от коалицията „За да остане природа в България“, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Срещите се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през първата половина на годината срещу застрояването на парка, част от световното наследство на ЮНЕСКО в България. Ще се обсъжда как да продължи кампанията и какви са екологичните проблеми в Стара Загора, които вълнуват гражданите.

В кампанията е включен и Казанлък, където срещата ще се състои на 24 октомври от 18:00 часа в Хексагон на Алианс Франсез. Останалите градове, в които ще има събития от кампанията са София, Пловдив, Хасково, Сливен, Русе, Пазарджик, Бургас и Благоевград.

Припомняме, че на 15 ноември се очаква решението на втора инстанция във Върховния административен съд (ВАС) относно Плана за управление на парка. На първа инстанция държавата загуби. Отделно тричленка на ВАС каза и, че не може да няма екооценка на плана.

 






 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес