Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна подмяната на ограничителите на ул. "Граф Игнатиев" в София

22 август 2019, 14:20 часа • 5811 прочитания

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните ограничители "перки на акула" с чугунени колчета ще започне още днес. Те са около 630 броя и още преди три месеца, през май, бяха избрани като модел.

"Защо чак сега? Защото трябваше първите партиди да се произведат. Те вече а в София и от днес започва монтажът. Ще продължи няколко дни и очааквам да осигурим по-голяма безопасност за хората, които преминават по ул. "Граф Игнатиев", уточни Фандъкова.

Новите 630 чугунени колчета ще бъдат платени от общинския бюджет, а монтирането им ще е за сметката на фирмата - изпълнител на ремонта - "Джи Пи Груп".

Старите приспособления бяха причина за поредица инциденти и множество пострадали след сблъсък с тях, въпреки, че целта им е да пазят хората от навлизане в трамвайната линия.

Тази седмица пореден случай с жена, разцепила брадичката си на "перка", предизвика обществена реакция, след като съпругът й Александър Рогачев изкърти няколко ограничители и ги хвърли на трамвайната линия. Той определи това като опит да "събуди това заспало българско общество".

Рогачев бе задържан за 24 часа. Мъжът може да получи и обвинение за увреждане на чужда собственост и вандализъм.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес