Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори СТЕМ център бе открит в община Самоков

09 октомври 2024, 18:24 часа • 376 прочитания

Втори СТЕМ център бе официално открит и вече посреща възпитаниците на ПГ „Константин Фотинов“. На събитието присъства кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов и заместник кметът Станимира Давидова.

Проектът е финансиран по Оперативна програма“ Национален план за възстановяване и устойчивост“ в направление Математика и информатика.

СТЕМ-центърът се базира в бившите две компютърни зали в основния корпус на училището. Осигурява се възможност за интегрирано обучение по информатика, ИТ и математика.

Във всеки випуск на Гимназията се обучават ученици в профилирани паралелки „Софтуерни и хардуерни науки“, които ще имат достъп до обучение на качествено ново технологично равнище.

Кметът инж. Джоргов поздрави екипа за успешната реализация на този проект, който осигурява модерни и приятни условия за работа. Каза, че вижда едни отговорни, мотивирани млади хора, фокусирани върху своето образование. Пожела успешно развитие като образование и кариера на учениците от 12 клас, като каза, че вратите на общината са отворени за тях.

Още: Кметът на Самоков провери социалните услуги за възрастните хора

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес