Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В София билетите за градския транспорт вече са по-скъпи

01 юни 2016, 07:37 часа • 861 прочитания

От полунощ (1 юни) влезе в сила новата цена на билетите (карти за еднократно пътуване) за общинския масов градски транспорт в столицата. Тя е вече 1 лв. и 60 ст. Тези, които са купили билети или талони за многократно пътуване на старата цена и не смятат да ги запазват за спомен, ще могат да сменят старите с нови до края на септември, като доплатят разликата, пише БГНЕС. Това обаче изобщо не е лесно в момента и изисква сериозен разход на време и нерви.

Имаше много протести срещу сериозното увеличение на цените на този тип билети в столицата, както и оспорване пред Върховния административен съд, но решението на Столичния общински съвет засега не е отменено. Точно съдебните жалби обаче дават основание да се счита, че решението за поскъпването не може да влезе в сила все още - въпреки това то е факт.

Пътниците в общинския градски транспорт при смяната на стария с новия билет ще трябва да доплащат по 60 стотинки, съобщиха от Центъра за градска мобилност. При талоните ще трябва да доплатят разликата до 12 лв. В момента талон с 10 билета струва 8 лв. Започнатите талони ще се сменят с нови, но трябва да се доплати до новата цена. Замяната ще става във всички пунктове за продажба на превозни документи.

Цената на картите за градски транспорт не се променя.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес