Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Елин Пелин се проведе екологичен урок на открито

29 април 2021, 15:01 часа • 2085 прочитания

На 28 април 2021 г. служители на отдел „Екология“ към Община Елин Пелин и приятели от Организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ организираха еко акция в гр. Елин Пелин и един своеобразен урок на открито за 70 деца от Футболен клуб „Академия Мургаш“.

В сряда от 18:00 часа, на Братската могила до гр. Елин Пелин се събраха деца и възрастни, родители и доброволци, за да поговорят за съдбата на бездомните животни, за рециклирането и за разделното събиране.

Децата взеха дейно участие в състезанието за знания – „Футболен мач за животните“, организирано от ЧЕТИРИ ЛАПИ, като водещите задаваха забавни и интересни въпроси в една оспорвана викторина под ръководството на Яна Спасова, координатор „Обществена ангажираност“. Децата бяха разделени в четири отбора с имената на бездомни животни – ЧИЛИ, ЕЛИН, ВИТО и МЪРКОРАН, за да отговарят на въпроси за грижата към бездомните животни и да се борят за купата. С най-много верни отговори, и след оспорван финал с бонус въпроси, надпреварата спечели отбор ЧИЛИ с треньор Александър Станоев. Другите отбори в състезанието бяха под ръководството на треньорите от ФК „Академия Мургаш“ Асен Вутев и Милен Филев и помощник-треньорите Кристиян Иванов и Марио Цветков. Всички участници от четирите отбора получиха сладки награди за своя заразяващ ентусиазъм, спортсменски дух и точни отговори.

Служителите от отдел „Екология“ към общинската администрация раздадоха задачи на децата, свързани с разделното събиране на рециклируеми отпадъци. Децата се справиха отлично и с тези екологични задачи, а вратарите на отборите представяха пред публиката информация за различните видове отпадъци и правилата за тяхното рециклиране. Зам.-кметът на Община Елин Пелин с ресор „Екология и общинска собственост“ г-н Николай Савов поздрави младите футболни таланти и им благодари за дейното участие в еко инициативите на общината. "Ние не наследяваме земята от нашите деди, а я вземаме назаем от нашите деца" им каза той и ги призова да разкажат на приятелите и семействата си за ползите от рециклирането и разделното събиране.

В края на събитието като един голям отбор всички присъстващи заедно се включиха в почистването на района на Братската могила, защото независимо, каквото говорим – примерът е най-важен.

На събитието присъстваха много родители и граждани, които също взеха участие в еко акцията по почистването на парк Братската могила и помогнаха на децата в събирането на отпадъците. Община Елин Пелин осигури необходимите материали, ръкавици, чували и контейнери, като в края на събитието награди със спортни принадлежности за малките футболисти

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес