Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столична община отхвърли критиките на Минеков за реставрацията

18 юни 2021, 11:29 часа • 2084 прочитания

Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски, на паметника на Цар Освободител, на Лъвов мост и скулптурите на лъвовете е направено след съгласуване от Министерство на културата на извършените реставрационни и консервационни дейности. Това пише в позиция на Столичната община, изпратена до медиите във връзка с изказвания на служебния министър на културата Велислав Минеков.

Припомняме, че на брифинг вчера той заяви, че реставрацията на паметника на Левски, която е била обявена от Столичната община, не се е състояла. В отговор на критиките му от Столичната община повърдиха, че не са изпълнявали реставрационни дейности по самия паметник на Васил Левски, а е извършен единствено ремонт и възстановяване на съществуващите настилки и озеленени площи около него.

Както изпълнението на проекта за изграждане на транспортен възел "Лъвов мост" и консервационно-реставрационните дейности на архитектурния паметник "Лъвов мост", така и консервацията и реставрацията на паметника на Цар Освободител Александър II на пл. "Народно събрание" са съгласувани с Министерството на културата, посочват още от общината.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес