Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно каква е причината за смъртта на трима при пожара в блок в "Люлин"

10 април 2024, 07:28 часа • 3160 прочитания

Смъртта на тримата души, които загинаха при пожар в столичния квартал "Люлин" 3, която са контатирали медицинските лица, е от обгазяване и задушаване. Това заяви заместник-директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Росен Петров пред bTV. 

Още: Пламна пожар в блок в столичния квартал „Люлин“

Какво да правим при пожар?

След като пожарът е потушен, експерти извършват оглед на местопроизшествието и установяват, че причината за огъня е неизправно ползване на нагревателни уреди. Пожарът е тръгнал от готварска печка.

Петров обясни, че при получаване на сигнал за произшествие, трябва да запазят самообладание. Ако имат възможност, трябва да уведомят компетентните органи - на телефон 112 да се подаде сигнал, да предприемат действия за евакуация на деца и възрастни. В случаи, че евакуационният път е ограничен, те имат вариант да останат в обитаваните от тях жилища - вратите да бъдат затворени, но отключени, разясни комисар Петров. 

Пожарът в Люлин е обхванал два апартамента, задимил е стълбищната клетка и в първите минути, когато опасният фактор на пожара е димът, е задимил етажите над горящия. 

Още: Голям пожар в Пловдив, има загинал

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес