Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Снегът разкри как софиянци не дупчат билет за градски транспорт (СНИМКА)*

28 февруари 2018, 14:35 часа • 8491 прочитания

От началото на тази седмица зимата налегна тежко-тежко България, като за два-три дни наваля сняг като за няколко месеца.

Ефектът от снега и студа се усети бързо, най-вече по отношение на проблемите с транспорта. В София столичният кмет Йорданка Фандъкова специално призова софиянци да не ползват автомобили, ако не е наложително. При това положение алтернативите да се придвижваш са две – кракомобил или градски транспорт.

Със сигурност мнозина избраха градския транспорт. Снегът, обаче, бързо разкри дали те са редовни пътници. Снимка от Facebook групата „Забелязано в София“ илюстрира най-добре това – само трябва да се вгледате в затрупания със сняг перфоратор, явно неизползван откакто вали сняг. Вероятно това е нов метод на Центъра за градска мобилност и Столична община да разкриват гратисчиите. Дали в скоро време няма да има предложение за някоя промяна в някоя наредба и да се въведе групова глоба – ще разберем!

* Текстът не е препоръчителен за хора без чувство за хумор – точно както и градският транспорт не е препоръчителен за такива!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес